Valdebatt

Så.. då har man varit på valdebatten :) mkt roligare än vad jag hade trott, jag kom dit utan att veta något om partierna, nu vet jag mkt mer :) de partierna som var här var, social, vänster, miljö, kriste, folk, center – partiet och moderaterna. Den tjejen som pratade för vänsterpartiet, fick en verkligen att inse vad de är för samhäll vi lever i, och var otroligt duktig att prata för sig, medans centern var rent ut sagt dum i huvudet, snackade någon om tex kollektivtrafiken, att bilar var enklare att införa,  men hur många ”ungdomar” idag har råd med en egen bil och körkort, och dessutom leva bra, de är inte många.. Vänstern ville att bussar och tåg skulle finnas mer av, de håller jag verkligen med om.. för de är bara jobbigt att ha en bil i en större stad, att hitta parkering, och parkeringen kostar säkert också.  De var en tjej som ställde en fråga om hur skolor är anpassade efter människor med funktionshinder, och vänstern sa jätte bra saker om det, medans kristdemokraterna bara babblade om skit..  kommer inte ihåg vad, men vänstern – om att alla skolor skulle vara anpassade efter alla slags olika funktionshinder, annars kan de kännas nedvärderande.  De menas inte bara med de som syns, utan många kan ha läs och skriv svårigheter, och att de ska finnas lärare som kan hjälpa just den människan, och att alla behöver olika hjälp med olika saker, och alla elever som går i skolan SKA ha rätt till att få den hjälpen,


På tal om ingenting, så gjorde vi i våran skola ett ”IQ” test, som visade om man har svårt med något, så de var uppg om olika saker, och ett sånt test kostar flera kronor idag, och de är inte alltid skolorna kan erbjuda det testet till eleverna, och då går den eleven miste om något, och kanske får de svårare uppe i äldre åldrar..


Ojoj.. jag skulle kunna hålla på att skriva så sjukt mkt mer, men maten kallar så.. men de var som en sa.. Gå och rösta.. men rösta inte bara för att rösta utan tänk verkligen på vilket parti du röstar på och om de verkligen är bra i längden..



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0