chez

på lördagen åkte jag och magdalena in till göteborg och gick lite på stan och shoppade:P hittade lite små saker. tog även lunch på expresso house som är världens bästa café =)..


. senare på kvällen blev det utgång.. vi gick till chez som många går dit och värmer upp för kvällen:P hittade några roliga folk att prata med:P

Växtfärgning

I fredags färgade vi ullgarn av olika växter.. de var lite kul :P först så skulle bladen koka i 90 min sen skulle de alla blad bort så bara vattnet blev kvar och där i skulle då garnet läggas i.. sen skulle de koka i 90 min. efter det skulle garnet sköljas i tre olika stadier.. Sen var de färdigt:P



Senare på kvällen sen skulle jag träffa tommie =) vi åt lite mat på en resturang som hette svanen och maten var jätte god:D vi gick lite på stranden och senare på kvällen gick vi till boulle banan där resten av skolan satt för de var grillning på skolan.. efter det blev det film ini till sen kväll.. =)

gammalt vis

dag 4 är påbörjad och nästan slut.. idag har vi varit i kungsbacka och lyssnat på två som pratade om hur papper kom till.. lite spännande men höll nästan på att somna där.. när vi väntade på att vi fick gå in så tog jag, sabina och Pia en sväng i kungsmässan och hittade lite små kläder.. men vi bestämde att vi alla skulle åka in igen sedan på söndag.. =) de har expresso house där och de är sååå bra.. !!!!. 
det var bara en parentes men tillbaka till pappret :P det låg i kulturhuset fyren fick vi en föreläsning på ca 1 h 45 min de var tröttsamt att sitta där men sen fick vi en lite paus så gick vi ner till fiket och jag köpte en elefans i choklad som ser även ut som racerbil :P hehe.. sen gick vi upp i en konsthall som var en utställning av olika skulpturer av papper..



lite coolt faktiskt. dessa kronor elr vad de ska föreställe är gjort av träd som blir papper på gammalt sätt..

kramkram

Stättared

tredje dagen började med att vi åkte ut till sättared och skulle gå en 5 km med olika sationer på vägen.. I regnväder så de var inte en höjdare.. stättared är 4h gården som låg där.. där fanns det massor gulliga djur.. Kor, hästa, kaniner, grisar och gätter..  de gätterna som de hade det finns bara 8 kvar i hela sverige och de har 3.. 




 
vi skulle även hitta 8 blad och 8 blommer på vägen och material till att bygga barkbåt.. vi fick 8/9 på barkbåten.. den bedömdes i tre olika stadier.. utseénde 1-3 fart 1-3 och om den flyter 1-3 vi fick tre på allt utan flyter fick vi 2 men de var bra ändå =) blommorna och bladen fick vi alla rätt på.. de som var kul var att alla i gruppen undrade vad ett träd var och jag sa al  och de var rätt :D kände mig lite duktig där hehe=)
en staion var att man skulle lukta på 7 påsar och sen gissa vad som var i dem.. den stationen var på ett berg men en sån härlig utsikt



på vägen hem i bussen så fick jag ett infall av att jag ville ut och springa men de hoppade jag över.. så jag tar det i morron bitti istället.. elr kanske till kvällen.. :P
till kvällsmat blev det  tacobuffé och de var jätte gott =) senare i kväll blev det sällskapspel för hela bunten så får se om de är några roliga spel..

nepp nu ska jag röra mig lite.. hade göttans kramar

Mitt rum

Mitt rum då =) bakom mig har jag garderob..

andra dagen...

Andra dagen har nu gått.. inatt kunde jag inte sova så bra.. vaknade jätte mkt sen vid 11 tiden på kvällen satte några igång mickron så då kunde jag inte somna. de kan ju ta lite tid innan man kommer in i allt men de borde jag nog göra snart. så får hoppas att jag kan sova i natt.. sen var de jätte varm men nu i natt får jag ha öppnet fönster.. hoppas på att de blir svalare bara:P
idag på textila tekniker broderade vi en namnskylt som vi ska ha på oss så alla lär sig varandras namn :P sen fick vi knyta garn som vi ska ha till växtfärgningen som vi ska göra på torsdag.. kommer bli spännande för de har jag aldrig gjort förut.
Vi skulle ju igentligen åkt på läger till ett ställe och sova i militärtält men de blev inte så för de späregnar här nere.. så vi åker dit up över dan bara och går och leker lite.. så ikväll blir det filmkväll vet inte vad det blir för film men hoppas att den är bra:P
nu är de dag för kvällsmat. så  fortsättningen följer.. :P
kramar

här kommer...

Här kommer då lite bilder fån naturen runt skolan.. mer bilder kommer :P
det är så fint =)



 



 



lovisa

Grattis till min själv på namnsdagen =)


Nu har de börjat =)

Nu har jag äntligen kommit till skolan och de är såååå fin =) kommer verkligen trivas.. alla är olika så de kommer att bli spännande =) jätte fins rum har jag men havsutsikt =) perfekt för mig som kommer från en liten insjöstad =)
Bilder kommer att komma senare.. De lovar jag och de kommer bli så trevligt att se hur jag bor nu =) hehe

Dagen har varit bra.. börjar med att jag sov hos min syster var jätte nervös när jag skulle åka ner till skolan.. men de gick över när vi stannade och började att packa ur..
mycket information jätte mkt.. men som tur är det så får man mycket på papper så kommer man ihåg det :P

Nu blir det att sova första natten på internaten.. så.. natti natti :P

Inget är som man tänkt

Idag blev det inte som tänkt... skulle ju åkt till Göteborg i dag men de blev inte så.. Fick ligga till sängs ett bra tag. Fick dricka lite chai te och sova ett par timmar så mådde jag lite bättre. så jag och pappa bestämde att vi skulle åka i morron tidigt på morronen istället.


Nu jag har äntligen packat klart.. det blev 7 väskor att ta med till skolan :P hehe...


I går hade jag "sista" kvällen med kompisarna. Blev ganska lyckad.. Men när jag skulle gå hem så blev det många tårar som föll, nu förstår jag att jag kommer bli saknad. 


Nepp nu blir det natta kudden lite. Så natti natti kramar



Modell

Lekte lite modell =) hoppas att de blev fina?!!

 





 




Löftadalens folkhögskola

Idag har de blivit ännu mer packning. Fick ett brev från skolan att vi skulle ta med oss liggunderlag och sovsäck. Så vi skulle ut och kampa lite & lära känna alla.. så roligt de kommer att bli.. =)

När jag skulle hämta sovsäcken och liggunderlaget så kom jag på att jag har en större väska. Så började leta efter den och hittade den. Men när jag kom tillbaka till mitt rum så log det en stor spindel på golvet. Fick rysningar i kroppen ville bara ropa på pappa som kunde ta bort den, men jag fick göra de själv, så jag tog en flaska som var tom och tog öppningen över spindel som tur var så kröp spindeln in där så jag satte på korken och tömde ut den över toaletten och spolade.. så den kommer inte bekymra mig med :p.


Åkte även in till Motala för att handla lite smått till flytten men de jag handlade var hårspray och tröjan 
lika dan färg och allt =) jätte snygg

 

Efter det gick jag till Cim och där var Mli och Mickiz också =) de var kuligt.. så vi kollade på mitt liv som popstjärna en bra film :P


Nu blir de la att sova.. Har en dag i morgon också. Natti natti som mormor alltid brukade säga.^^

.

Packningen är i full gång..


Packningen är i full gång.. Känner att jag kanske har hållit på med den för länge, skrivit ner vad jag ska ha med mig, men de är så svårt att veta vad jag ska ha med mig och jag kan inte riktigt bestämma mig för hur mkt jag ska ha med mig, kan heller inte ta med för mkt, ska ju bo på internat så vet inte direkt vad som finns i rummet, vilket rum jag får eller hur stort det är. Så de bästa är ju att ta med lite saker då och då, men då blir det jätte mkt i slutet. Usch vet inte hur det blir. Ni som kan det här med vad som är bra att ha med sig till internat får gärna komma med en kommentar. =)


Kram kram




tjejmiddag

Idag var de tjejmiddag med Mickiz, Cim Mli (Emelie) senare på kvällen kom Rosanna..




Vi åt mkt gott =) dels en kycklingröra med chips under.
Jätte smarrigt =) efterrätt blev det banan och choklad i ugn =)




Vill ni ha receptet på kykling och chips så kommer det här =)

Kycklinglåda


1 st grillad kyckling (skär i bitar)

15 champinjoner

1 påse chips valfri smak 300 g (sour cream smakar bäst)

i burk creme fraiche

1 dl grädde

salt, peppar & Paprikapulver


Fräs svampen i kastrull, blanda ner kycklingbitarna, creme fr, grädde icg kryddor.

Lägg chipsen i en ugnsäker form häll över kycklingröran.
Ev, riven ost över.


150º 15-20 min


CD skivor

Idag gick jag igenom alla mina brända cd skivor. Och det var ett antal  ca
80 cd skivor lyssnade man igenom, men jag hittade massor med
bilder på några utan skivorna, de har vi här =)

på mig..




blandat..

Vinn en plåtning



"Jag är med i en tävling hos Maz Studios där man kan vinna en professionell makeover och studioplåtning. Var med och tävla du också! 

Länk Till Inlägg med Tävlingen
Länk Till Bloggens Startsida
Länk till Maz Studios Express Huvudsida

Tävlingen avslutas söndag den 24e aug. klockan 21.00. Lycka till!"


Så här blev det..

Så där kort blev det .. känns lite läskigt men de blev bra
om man plattar och fixar och trixar med det =)


Gamlingar

Lion Sleeps tonight
så hilma söt =)



crazy frog


Hon kan...

Hon kan verkligen dansa denna lilla flicka =) hon kan ju inte vara mer än  8, 9 år..

Nu gäller det =)

Idag blir det äntligen klippning för min del =)

Mitt långa hår ska bort...



Överraskning

Igår när jag kom hem och skulle gå och borsta tänderna såg jag ett äckligt kryp. Ville bara springa upp till pappa och säga till han att han skulle ta bort den men ville inte väcka honom. Usch hatar spindlar

Semester

Sista dagen på jobbet har nu gått. Men som tur är de kan de ringa in mig om jag behövs.. Mamma har nu slutat semester och pappa har typ jobbat i 2,3 veckor nu tror jag. Så jag är själv hemma nu. Men de kan vara skönt jag har ju Disa =)

Men nu har jag i alla fall semester tills den 25 =) och de är inte långt kvar till dess. 12 dagar kvar tills jag flyttar. Åker redan på lördagen och ska vara barnvakt...

En till

Ni har även moster Kerstin skaffat blogg här har vi den =)
Kärran


Rosa chock

Både onsdagen och torsdagen blev det Skänninge marken för mig. Onsdagen med mamma & Pappa, torsdagen med min bästisen Mickiz =). De som inskaffades på marken var, Decilitermått, slickepott i rosa =) sen massor med nålar, som kan behövas när man ska sy massor med saker =). Sen hänglås till skolan.. Och floppatofflor i rosa=) De är mkt rosa med det är en fin färg =)

Textila tekniker

Usch vad det regnar ute. Inget kul, men de är ett perfekt väder för att städa, jag har egentligen städat klart rummet, och kollat vilka kläder och saker jag ska ha med mig när jag flyttar. Blev en hel del, men får ta med mig lite i omgångar ner dit. Imorron är jag ledig så det blir måndagsklubben i kväll =) härligt härligt..Men de är så svårt att välja kläder. Hängde med några kompisar för de skulle kolla kläder tills i kväll, men jag hittade inte ett ända dugg, jo jag hittade en sån härligt och skön överdragströja som jag ska köpa när det blir löning.


Så nu vet jag inte vad jag ska ha på sig, så jag få ta fram lite olika och sen kanske sätta mig vid symaskinen och sy om lite. Nu när jag ska gå textila tekniker så borde
det nog vara passande.. Hoppas bara att de går bra, men de borde det göra =)


Skulle vara kul och veta vilka mer som ska gå textila tekniker så jag vet lite vilka jag kommer i samma klass med. Men men de får la bli en överraskning..


Ska nog tänka på refrängen nu, men hade göttans. kramkram

Cancerforskningen

Fick en rosa hårfön på namnsdagen =) hihi jätte fin.
Då stödjer man cancerforskningen
så då blir man glad varje ggn man fönar håret =)

Hjälp!!

Jag ska snart klippa mig, men vet inte riktigt hur. Så va tycker du??

Blir mkt att klippa av, räknade ut att jag har ca 50 cm långt nu så ca 35 ska klippas av.

Där har vi mig..



Britney Spears



Cameron Diaz



Keira Knightley



Modell 1



Modell 2



Nicole Richie

Namnsdag

Idag har jag namnsdag..
Grattis på Karin dagen Carin =)


FilmTips

Nu sitter jag här och har lite tråkigt i väntat på maten..

Så jag kollade igenom på youtube sökte på "Low" den låten är jätte bra danslåt och är även med i Step up 2 filmen och filmen är grymt bra, Step up 1 är också mkt jätte bra.


Musikvideon..



DVD Film: Step UpStep up 1: Med glödhet dans och storslagen musik är
STEP UP en inspirerande berättelse om kulturkrockar och förvandling i musiken
och dansens tecken. Snyggingen Tyler Gage är en rebell från fel sida av Baltimore
som döms till samhällstjänst som vaktmästare på en högt ansedd skola som bland
annat utbildar dansare. Han är utanför men utstrålar självförtroende vilket gör att
den vackra balettdansösen Nora Clark får upp ögonen för hans talang för street dans.
Nora söker desperat efter en danspartner till examensshowen, medan Tyler söker
en väg till ett bättre liv. De kommer från skilda världar men när deras öden
sammanlänkas slår det gnistor om dem - både på och utanför dansgolvet!
 

Step up final showcase



 

Step Up 2
The Streets är uppföljaren till den musik- och
dansfyllda "Step up". Ingenting har gått enkelt för Andie, ingenting förutom dansen.
Efter att hennes mamma dog har hon bott hos sin mammas bästa vän. Men när
 Andie struntar i skolan och är ute och dansar istället ställer hennes fostermor ett
ultimatum. Antingen slutar hon slösa sin danstalang på att tävlingsdansa på olika
 klubbar och satsar på att söka in till Maryland School of the Art eller så får hon flytta från staden.

Final Second Dance

RSS 2.0